home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Peugeot e-Legend Concept

Peugeotov u retro stilu dizajnirani konceptni coupe model e-Legend će publika uživo moći da vidi na predstojećem sajmu automobila u Parizu.

Peugeot e-Legend Concept

Jedna od najstarijih automobilskih kompanija na predstojećem sajmu automobila u Parizu će publici predstaviti i izuzetno dizajnirani električni konceptni model e-Legend koji treba da podseti na legendarni Peugeotov model 504 Coupe s kraja šezdesetih godina dvadesetog veka, čiji dizajn je potpisao Sergio Pininfarina.

Peugeot e-Legend Concept

Peugeot e-Legend Concept

Iza retro dizajnirane karoserije konceptnog modela e-Legend koji je postavljen na 19-inčnim točkovima se kriju najnapredniji sistemi za autonomno upravljanje i minimalistički dizajnirana putnička kabina u kojoj u ovom slučaju dominiraju displeji.

Peugeot e-Legend Concept

Ukupno ih je 16 i u potpunosti su zamenili konvencionalne komande za upravljanje različitim funkcijama automobila čija maska između dvostrukih kućišta prednjih svetala ima samo dekorativnu funkciju, jer e-Legend nema motor s unutrašnjim sagorevanjem.

Peugeot e-Legend Concept

Elektromotori nude 340 kW/462KS i 800 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se distribuira na obe osovine, a baterije (100 kWh) pre potpunog pražnjenja obezbeđuju 600 kilometara autonomije. Nakon 25 minuta punjenja automobil (koji od 0 do 100 km/h stiže za manje od četiri sekunde i razvija 220 km/h) je spreman za novih 500 kilometara.

Peugeot e-Legend Concept

Peugeot e-Legend Concept

Dužina koncepta je 4650 mm, širina 1930 mm, visina 1370 mm, a međuosovinsko rastojanje iznosi 2690 mm.

U Peugeotu kažu da nemaju nameru da ponude produkcijsku verziju koja bi bila ekvivalent konceptnom modelu. Šteta.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Peugeot

čitanja : 1736Komentari