home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Renault EZ-FLEX

Tek što je juče na sajmu u Šangaju prikazao gradski električni model City K-ZE (čija prodaja u Kini će startovati još tokom ove godine), Renault danas predastvlja još jedno električno vozilo.

Ovoga puta je u pitanju Renault EZ-FLEX, opisan kao eksperimentalno i povezano lako komercijalno vozilo koje je i kompaktno i agilno.

Renault EZ-FLEX

Imajući u vidu njegove dimenzije (dužina 386 cm, širina 165 cm i visina 188 cm), jasno je da je EZ-FLEX namenjen za lako manevrisanje i dostavu robe u urbanim sredinama (gde njegova autonomija sa jednim punjenjem iznosi oko 150 km).

Renault EZ-FLEX

Vozilo nudi mogućnost prilgođavanja konfiguracija tovarnog prostora u zavisnosti od potreba a treba reći da zapremina tovarnog prostora iznosi 3 kubna metra.

Renault EZ-FLEX

Renault navodi i da EZ-FLEX ima Human-machine interfejs koji je moderan i potpuno integrisan u svet smartphona.

Renault EZ-FLEX

EZ-FLEX će moći da se vidi na Renaultovom štandu na VIVA Technology sajmu koji će se od 16. do 18. maja održati u Parizu.

Nakon toga će flota od 12 Renaulta EZ-FLEX biti stavljena na raspolaganje raznim profesionalcima, kompanijama i gradovima u Evropi, kako bi se tokom dvogodišnjeg eksperimenta sakupili relevantni podaci i na osnovu toga bolje razumele potrebe svih onih koji su povezani sa svakodnevnim isporukama robe u urbanim sredinama.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 528Komentari