home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Great Wall Black Bullet

Great Wall Motors je na međunarodnoj izložbi automobila, koja se upravo održava u kineskom glavnom gradu Pekingu, predstavio svoj konceptni model ekstremnog pickupa pod nazivom Black Bullet (u prevodu: crni metak) koji se bazira na postojećem serijskom pickupu Great Wall P-serije.

Službeni naziv pickupa serije P, POER koji će se koristiti na međunarodnim tržištima, objavljen je upravo na ovoj automobilskoj izložbi. Reč POER je nadahnuta kineskim znakom Pao, a takođe dolazi od engleske reči POWER ili - snaga. Može se protumačiti kao akronim od 'powerful, off-road, enjoyable and reliable' (moćan, terenski, prijatan i pouzdan). GWM želi da napravi vozilo koje je moćno, ne samo mehanički već i praktično, koje može da ide van puteva, čija inteligentna povezanost čini vožnju uvek prijatnom, dok ga inteligentna  bezbednost čini pouzdanim u ekstremnim uslovima.

Great Wall Black Bullet

Ovde je svakako reč o modifikovanom primerku s nekoliko uzbudljivih karakteristika s kojima izgleda kao da bi mogao 'na kraj sveta'. Najočiglednija je dobro integrisana usisna disalica (snorkel) koja bi njegovom motoru trebalo da omogući čisti, suvi vazduh bez prašine. U odnosu na proizvodni model, Black Bullet dobija veći prednji branik koji je preoblikovan zbogi dodatne visine od podloge i terenskog ulaznog ugla. Branik takođe dobija narandžaste naglaske, a ispod registarske tablice se nalazi skriveno vitlo za pomoć prilikom samoizvlačenja. Zadnji branik takođe ima vitlo i narandžaste kuke za vuču, usklađene prema boji s onima na prednjem kraju.

Great Wall Black Bullet

Agresivne gume za blatni teren veličine 17 cola omogućavaju još malo veću visinu vozila od tla i čine se sposobnim u terenskim situacijama. Ekstremno veliki plastični nastavci lukova točkova s narandžastim šrafovima ostavljaju mesta još i za veću dimenziju guma.

Great Wall Black Bullet

Great Wall Black Bullet takođe dobija neobičan stalak montiran preko otvorenog zadnjeg utovarnog prostora. Moguće je da služi kao predimenzionisana korpa za rezervni točak i verovatno alat, poput dizalice za off-road vožnju - omogućavajući dvostepeni utovar u kombinaciji s teretnim sandukom. Shema boja nosača iznad utovrnog sanduka odgovara ostatku satenske crne i narandžaste boje vozila. Unutra, konceptualni kamionet ima doterani proizvodni Paov enterijer s dvobojnim crno-sivim presvlakama i narandžastim šavovima na sedištima.

Great Wall nije tačno potvrdio šta se nalazi ispod poklopca motora Black Bulleta, iako sumnjamo da se previše udaljava od standardne P-serije pickupova. To znači da će turbobenzinski 2.0 litarsli četvorocilindrični motor povezan s 8-stepenim automatskim menjačem, proizvesti 200 konjskih snaga (147 kilovata). Da li će ovaj ekstremni Black Bullet ući i u serijsku proizvodnju ostaje da se vidi.

Izvor: Tportal.hrčitanja : 925Komentari