home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Le 5 concept

Renault 5 je definitivno kultni francuski gradski auto koji i danas rado pamtimo. Sada je italijanski grafički dizajner Marco Maltese koji od malih nogu gaji strast prema automobilima pokazao svoju viziju nekad popularnog "francuza".

Mada je prvi Renault 5 bio prilično jednostavan automobil, Italijan je njegove prepoznatljive klasične linije uklopio uz moderne stilske linije, a rezultat je Le 5 Concept, piše Jutarnji.hr.

Petica današnjice nosi dobro poznate detalje i formu originala, a u modernoj verziji napred pažnju privlače LED svetla s prorezima koja prelaze u dnevna svetla, a upečatljiva je i svetleća linija koja ih spaja. Ispod se nalazimo potpuno zatvorena rešetka kao nagoveštaj da je Le 5 Concept električni automobil kao i usisnici u zlatno lakiranim okvirima. S bočnih strana Le 5 takođe sjajno preuzima linije originala, a avangardni dizajn se nastavlja i pozadi, gde se nalaze velika staklena vrata i prepoznatljiva jedinstvena zadnja svetla.

Le 5 concept

Krov je lakiran u kontrastnu žutu boju, umesto retrovizora su ugrađene kamere, a tu su i aerodinamičk trokraki točkovi. Zadnji nosač krova takođe izgleda sjajno, a uključuje suptilni trobojni naglasak koji odaje počast francuskoj zastavi.

Ukupno, koncept je zaista privlačan, a Maltese ga je zamislio kao francuskog rivala Miniju SE i Fiatu 500e i ne sumnjamo da će i u Renaultu sa zanimanjem pogledati ove rendere i crteže.

Izvor: Jutarnji.hr

Renderi: Maltese Designčitanja : 4793Komentari