home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

MG Maze concept

22 Sep 2021 - 18:22 Concept cars Link
MG Maze concept

Studio SAIC Design iz Londona je prezentovao koncept futurističkog kompaktnog električnog gradskog automobila namenjenog gejmerima.

Radi se o partneru kompanije MG Motor, koja konceptom MG Maze želi da "električne automobile učini zabavnim za vožnju".

MG Maze concept

Koncept je namenjen novoj generaciji vozača te je inspirisan temama iz "kulture gejminga" i igara za mobilne uređaje. SAIC Design je želeo da gejming scenario pretvori u formu automobila. Ovaj koncept je za sada samo digitalna skica, ali je ipak privukao dosta pažnje.

MG Maze concept

U kokpit se ulazi tako što se vertikalno otvori staklena kupola, a u unutrašnjosti su dva sedišta, kontroler poput onog za videoigre te ekran, zbog čega Maze izgleda više kao personalni gejming setap nego kao konvencionalni automobil.

MG Maze concept

Dimenzije automobila, odnosno njegove kompaktne proporcije te kratki prepusti nagoveštavaju njegovu upravljivost i agilnost u gradu, a staklenoj kupoli pri otvaranju je potrebno znatno manje prostora u odnosu na standardna bočna vrata.

Maze je za sada samo futuristička dizajnerska studija, tako da detalja o platformi nema. Zamišljen je s više električnih motora i promenjivom baterijom, ali detalji o potencijalnim performasama za sada nema.

Izvor: Klix.ba / Carscoops.com

Foto: SAIC Designčitanja : 704Komentari