home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen ID Buzz

Volksvagen je u poslednje vreme zauzet radom na nekoliko novih električnih vozila, a među njima je i serijska verzija modela ID Buzz. Električni minibus će se sledeće godine pretvoriti iz koncepta u model za masovnu proizvodnju i u prodaji će se naći već krajem 2023. Međutim, pažnju je privukao još jedan prototip koji se malo razlikuje od svih prethodnih koncepata Buzz-a.

Tokom ITS svetskog kongresa u Hamburgu, Volkswagen komercijalna vozila predstavila su autonomni prototip ambulante zasnovan na ID Buzz-u. Očigledno, nedostaje mu vozač, a prednja sedišta su okrenuta prema specijalizovanoj medicinskoj opremi. Nažalost, nisu dostupne dodatne informacije, iako je VW objavio video zapis koji daje lepu vizualizaciju kako bi trebalo da izgleda autonomna vožnja ovog vozila.

Volkswagen ID Buzz

Uz video je prikazano i nekoliko drugih autonomnih koncepata, uključujući taksi bez vozača, dostavni kombi i neku vrstu mobilne kancelarije na točkovima. Nemački proizvođač automobila naglašava da su ovi koncepti opremljeni enterijerom napravljenim uglavnom od recikliranih materijala, poput industrijskog otpada, ribarskih mreža… Oni se koriste za tepihe i podne prostirke, kao i za stakla i komponente na instrument tabli.

Odeljenje komercijalnih vozila kompanije takođe se ponosi dizajnom sedišta u ovim autonomnim prototipima. Sedišta u samovozećim šatlovima tapacirana su materijalom bez životinjskog porekla, lako se čisti i udoban je. Međutim, VW priznaje da su usluge deljenja vožnje koje trenutno koristi u Hamburgu premale i preskupe da bi „zaista dosegle široke segmente stanovništva za svakodnevnu mobilnost“.

Izvor: Magazinauto.com

Foto i video: Volkswagenčitanja : 285Komentari