home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Genesis X Speedium Coupe Concept

Genesis je u Njujorku održao premijeru svog najnovijeg električnog koncept vozila, nazvanog X Speedium Coupe Concept.

Konceptni automobil uključuje Genesisov DNK, dok gleda unapred u sledeći talas električnih vozila i naglašava budućnost Genesisa kao brenda luksuznih električnih vozila.

Genesis X Speedium Coupe Concept

Genesis X Speedium Coupe je rođen iz vežbe dizajna "slobodnog stila" zasnovanog na Genesis X konceptu. On utelovljuje bezvremensku Genesisovu filozofiju dizajna, Athletic Elegance, na još progresivniji način.

Ime Speedium je inspirisano korejskom trkačkom stazom u gradu Inje i strašću prema motosportu. Ime takođe obuhvata Genesisovo uverenje da će emocionalna vrednost vožnje ostati jaka u eri elektrifikacije. Dodatak reči Coupe dodatno naglašava uživanje u vožnji kroz estetski dizajn.

Genesis X Speedium Coupe Concept

Genesis je sledio princip reduktivnog dizajna, ili „manje je više“, za konceptni automobil. Genesis X Speedium Coupe se izdvaja po svojoj suzdržanoj eleganciji, čistim linijama i suptilnim oblinama.

Model dovodi u pitanje status kvo definisanog tipa automobila. To nije konvencionalni koncept automobil koji predviđa planove za proizvodnu liniju.

Genesis X Speedium Coupe Concept

„Ovaj automobil je trenutak otvorenih vrata na Genesisovom putu ka našem budućem EV dizajnu“, rekao je Luc Donckerwolke, glavni kreativni direktor Genesisa. „Ovo nije izložbeni automobil – to je pogled na naše procese dizajna dok istražujemo ideje za sledeći talas električnih vozila, onaj koji uključuje Genesisov DNK.“

Ima EV lice koje simbolizuje Genesisovu transformaciju ka tome da postane brend potpuno električnih automobila sa paletom šest modela do 2030. godine.

„Dajemo svakom elementu dizajna prostor da diše“, rekao je Donckerwolke. „Ne radi se o tome da se elementi dizajna takmiče jedni sa drugima, već o orkestriranju elemenata tako da se dopunjuju i poštuju jedni druge.“

Metalik smaragdno zelena nijansa se naziva "Inje Green". Kao što se i očekivalo od automobila koji je inspirisan korejskom trkačkom stazom, boja obuhvata planinski pejzaž gde se staza nalazi, upotpunjujući sliku klasičnog automobila koji oličava dinamiku, brzinu i bezvremensku eleganciju.

Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 834Komentari