home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lincoln Star Concept

Lincoln je još ranije potvrdio da radi na više električnih vozila, a ovaj najnoviji Star Concept majavljuje šta možemo da očekujemo.

Kako se pretpostavlja, ovaj crossover bi trebalo da posluži kao inspiracija za njihova električna vozila koja stižu u bliskoj budućnosti.

Lincoln Star Concept

S tim u vezi, Star Concept ima prozirne neke panele karoserije, svetleće oznake i mnogo tehnologije.

Lincoln Star Concept

Pod prednjeg gepeka se proteže u prvi red sedišta, a hauba je sastavljena od elektrohromatskog stakla koje propušta svetlost tokom vožnje, a zatim se zatamni kada se parkira da sakrije sve što je unutra.

Lincoln Star Concept

U kombinaciji sa velikim staklenim krovom, prednjim sedištima koja se rotiraju prema nazad i ravnim podom, Star Concept ima za cilj da stvori veoma otvoren prostor za putnike.

Lincoln Star Concept

Vozilo raspolaže sa nekoliko displeja, dva su dostupna za putnike na zadnjim sedištima, a jedan pokriva širinu kabine ispred. Mali sekundarni ekran je ugrađen u centar instrument table, sa kompletnim setom kontrola vozača.

Lincoln ne navodi nivo automatizovanih karakteristika vožnje, ali Star Concept obećava obilje tehnologije sa sledećom generacijom Lincoln Intelligence sistema. V2V komunikacije, asistencije vozaču i povezane usluge su deo tog tehničkog paketa.

Lincoln ne navodi detalje koji se tiče snage ili dometa, ali njegova električna arhitektura je podesna za zvozila sa pogonom na zadnje ili na sve točkove, pa se očekuje da će uticaj Star Concepta biti vidljiv u budućim Lincoln EV modelima koji se očekuje u narednim godinama.

Prvi serijski Lincoln EV inače stiže kasnije ove godine, a to će po ranijim vestima biti električna verzija Aviatora.

Sem toga, do kraja 2026. godine će se pojaviti još četiri električna Lincolna, među njima i Navigator EV. Oni će koristiti dve platforme razvijene specijalno za električna vozila. Neki izvori pominju da se među tim električnim modelima nalaze i Corsair EV i Nautilus EV, kao i jedan sedan (najverovatnije za Kinu).

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 836Komentari