home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Cadillac Celestiq

Cadillac je predstavio Celestiq concept, viziju inovacije i svrhe koja najavljuje budući ručni izrađeni i potpuno električni vodeći sedan ovog brenda.

Zamišljen da predvodi Cadillacovu električnu budućnost i inspirisan 120-godišnjim nasleđem brenda, služi kao kamen temeljac za Cadillacove dizajnerske i inženjerske timove, koji nastavljaju da razvijaju Celestiq kako se približava proizvodnji.

Cadillac Celestiq

„Celestiq je najčistiji izraz Cadillaca,“ rekla je Magalie Debellis, menadžer, Cadillac Advanced Design. „Oživljava najintegrisanije izraze dizajna i inovacija u istoriji brenda, spajajući se u definišuću izjavu pravog Cadillaca.“

Cadillac Celestiq

U njegovom razvoju dizajnerski i inženjerski timovi su uronili u zanatstvo i prilagođavanje koji su definisali rane Cadillac limuzine, kao što su vozila sa V16 pogonom iz predratne ere, i ručno napravljeni Eldorado Brougham iz 1957. godine.

Cadillac Celestiq

Celestiq je vrhunac tog nasleđa, oživeo inovativnim proizvodnim metodama i novim tehnologijama.

Cadillac Celestiq

„Ta vozila su predstavljala vrhunac luksuza u svojim epohama i pomogla su da Cadillac postane svetski standard“, rekao je Tony Roma, glavni inženjer. „Celesriq – takođe limuzina, jer konfiguracija nudi najbolje luksuzno iskustvo – nadovezuje se na taj pedigre i odražava duh dolaska koji su izrazili.“

Cadillac Celestiq

Dizajneri crpe dalju inspiraciju iz klasične arhitekture, kao što su remek-dela arhitekte Eera Saarinena iz sredine veka, zajedno sa drugim ikoničnim američkim dizajnom, koji je davao izjave koje definišu eru kada je predstavljen.

Cadillac Celestiq

Shvatanje i unošenje tih uticaja u arhitekturu električnih vozila bazirano na Ultium platformi je rezultiralo čistim izrazom za Cadillac Ceelstiq koji celokupno putovanje posmatra kao iskustvo – ono koje ima za cilj da izazove emocionalni odgovor. Rezultat je vozilo koje ostavlja magnetski prvi utisak i neguje trajnu ličnu vezu.

„Kombinovali smo lepotu funkcije sa lepotom forme“, rekla je Laetitia Lopez, kreativni dizajner, Cadillac Color & Trim. „Morali smo da preispitamo sve aspekte kako bismo uronili kupca, sva njihova čula i stvorili vezu sa vozilom kroz najfinije originalne materijale, izuzetne detalje i naprednu tehnologiju.“

Celestiq prikazuje neke od materijala, inovativne tehnologije i ručno izrađenu pažnju na detalje upregnute da izraze Cadillacovu viziju budućnosti. Izdvaja se pet naprednih LED interaktivnih displeja visoke definicije, uključujući napredni LED displej dijagonale 55 inča, uz Smart stakleni krov i Ultra Cruise, koji predsatvlja sledeću evoluciju General Motorsove tehnologije pomoći vozaču koju Cadillac planira da ponudi na Celestiqu.

Pametni stakleni krov poseduje tehnologiju Suspended Particle Device (SPD) koja omogućava četiri zone promenljivog osvetljenja, omogućavajući putnicima da fino podese svoje iskustvo u kabini za potpuno personalizovanu udobnost i vidljivost.

Pored toga, napredni LED displej dijagonale 55 inča predstavlja putnički displej, uz aktivnu tehnologiju privatnosti koja je dizajnirana da omogući putnicima da uživaju u video sadržaju dok ga blokiraju od pogleda vozača.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 563Komentari