home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mini concept

Mini je prošlog meseca objavio da kreće u novu eru dizajna sa uvođenjem svog novog dizajnerskog jezika Charismatic Simplicity (Harizmatična jednostavnost). Tada je potvrđeno i da će dizajnerski jezik biti najavljen krajem jula, sa promocijom potpuno električnog koncepta crossovera.

Sada je stigla i informacija da je u pitanju Aceman concept koji će premijeru doživeti 27. jula.

Svi budući Mini modeli će se bazirati na arhitekturi napravljenoj za električne pogone i kroz svoju novu filozofiju dizajna, Mini će smanjiti broj komponenti i umesto toga se koncentrisati na suštinske elemente stila.

U Miniju žele da budući modeli „ostvare emocionalni, intuitivno uočljiv identitet“ i obezbediće da svaki budući Mini model ima „svoju individualnu harizmu koja je nepogrešivo bazirana na srži brenda, reinterpretirajući ga samouvereno i na svoj način“.

Ključni stub novog dizajnerskog jezika biće upotreba napredne LED tehnologije u zadnjim svetlima Mini modela, pružajući tipičan Union Jack dizajn sa jedinstvenim svetlosnim potpisom za svaki model. Mini studija sledeće generacije takođe ukida većinu hromiranih elemenata.

Održivost je ključni faktor Minijevog dizajnerskog jezika Harizmatične jednostavnosti. Na primer, koncept je bez kože i fokusira se na upotrebu sekundarnih sirovina pored prirodnih i recikliranih materijala. Koristiće potpuno digitalni okrugli displej sa revidiranim korisničkim interfejsom, iako je Minijev dizajnerski tim odlučio da zadrži neke važne analogne kontrolne jedinice.

„Budućnost Mini dizajna je bazirana na hrabrosti i odlučnosti da se oblikuju promene i markiraju prepoznatljivi i neponovljivi profil“, opisao je šef Mini dizajna Oliver Heilmer.

Objavljen je samo jedan tizer pomenutog koncepta crossovera. Mini kaže da će ovaj koncept pokazati „kako tehnološke inovacije i progresivna interpretacija individualne mobilnosti odvode jezik dizajna brenda daleko u budućnost“.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Na kraju i teaser video:čitanja : 389Komentari