home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mini Aceman concept

Mini je prošlog meseca objavio da kreće u novu eru dizajna sa uvođenjem svog novog dizajnerskog jezika Charismatic Simplicity (Harizmatična jednostavnost). Tada je potvrđeno i da će dizajnerski jezik biti najavljen krajem jula, sa promocijom potpuno električnog koncepta crossovera.

U pitanju je Aceman concept koji je upravo doživeo svoju premijeru.

Mini Aceman concept

Svi budući Mini modeli će se bazirati na arhitekturi napravljenoj za električne pogone i kroz svoju novu filozofiju dizajna, Mini će smanjiti broj komponenti i umesto toga se koncentrisati na suštinske elemente stila.

Mini Aceman concept

U Miniju žele da budući modeli „ostvare emocionalni, intuitivno uočljiv identitet“ i obezbediće da svaki budući Mini model ima „svoju individualnu harizmu koja je nepogrešivo bazirana na srži brenda, reinterpretirajući ga samouvereno i na svoj način“.

Mini Aceman concept

Ključni stub novog dizajnerskog jezika biće upotreba napredne LED tehnologije u zadnjim svetlima Mini modela, pružajući tipičan Union Jack dizajn sa jedinstvenim svetlosnim potpisom za svaki model. Mini koncept takođe ukida većinu hromiranih elemenata.

Mini Aceman concept

„Dizajnerski rečnik Aceman concepta najavljuje početak nove dizajnerske ere za Mini“, kaže Adrian van Hooydonk, šef dizajna u BMW Group. Iako je nov, tim je pokušao da ostane veran karakteristikama dizajna koje su istorijski Mini činile Minijem. „Sada se vraćamo na njih, ali ih u isto vreme dosledno kombinujemo sa inovativnom tehnologijom. Ovim pristupom, mi ponovo razvijamo ikone Mini dizajna, sa svim njihovim analognim prednostima, za digitalnu budućnost.”

Mini Aceman concept

Što se dimenzija tiče, Aceman concept je dugačak 405 cm, širok 199 cm i visok 159 cm, dok su točkovi od 20 inča.

Mini Aceman concept

Održivost je ključni faktor Minijevog dizajnerskog jezika Harizmatične jednostavnosti. Na primer, koncept je bez kože i fokusira se na upotrebu sekundarnih sirovina pored prirodnih i recikliranih materijala. Koristi i potpuno digitalni okrugli displej sa revidiranim korisničkim interfejsom.

Mini Aceman concept

„Budućnost Mini dizajna je bazirana na hrabrosti i odlučnosti da se oblikuju promene i markiraju prepoznatljivi i neponovljivi profil“, opisao je šef Mini dizajna Oliver Heilmer.

„U unutrašnjosti Aceman concepta, koncentrisali smo se na jednostavan izgled u kombinaciji sa vrhunskim materijalima i prijatnim bojama“, dodaje Heilmer. „Digitalizacija nam omogućava da se zadovoljimo sa nekoliko radnih elemenata i istovremeno maksimiziramo iskustvo na način koji je karakterističan za Mini.”

Mini kaže da će ovaj koncept pokazati „kako tehnološke inovacije i progresivna interpretacija individualne mobilnosti odvode jezik dizajna brenda daleko u budućnost“.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 635Komentari