home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Škoda Enyaq kamper

Škodina filijala u Velikoj Britaniji je pronašla način da dodatno poveća praktičnost modela Enyaq tako što je električni SUV pretvorila u kamper.

Baza za projekat je bila najsnažnija verzija sa zadnjim pogonom, odnosno model Enyaq iV 80, koji je dobio šator na krovu. Ovom dodatnom prostoru se pristupa merdevinama, a u njemu mogu da spavaju dve osobe. Šator može da se podigne i skine za samo nekoliko minuta, a dolazi sa solarnim ventilatorom, osvetljenjem i mrežama za prtljag.

Na ležaju koji se izvlači preko zadnjih sedišta mogu da spavaju još dve osobe, a ram tog ležaja se sastavlja za samo nekoliko minuta te se na taj način maksimalno koristi zapremina od 1.710 litara. Kako bi se unapredila praktičnost električnog vozila, Škoda je ugradila kliznu kutiju češke kompanije EGOE koja sadrži plinski šporet te sudoperu sa česmom i crevom.

Škoda Enyaq kamper

Uprkos toj kutiji zadnja sedišta i dalje mogu da se koriste. Deo ukupnog paketa su stolica i sto za potrebe kampovanja koji se sklapaju i rasklapaju za nekoliko sekundi, baš kao i roletne za dodatnu privatnost.

Škoda Enyaq kamper

Enyaq iV 80 pokreće jedan električni motor koji razvija 200KS i 310 Nm obrtnog momenta, a baterija kapaciteta 82 kWh obezbeđuje domet do 544 km. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h je potrebno 8,5 sekundi.

Koncept je nazvan FestEVal, a planova za proizvodnju nema.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: Škoda UKčitanja : 545Komentari