home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi Activesphere concept

Audi Activesphere je najavljen kao konceptni automobil sledeće generacije, sa električnim pogonom i mogučćnostima autonomne vožnje Nivoa 4.

Studija dolazi u formi robusnog, off-road crossovera, a po najavama pruža izuzetne mogućnosti kako bi vozačima omogućio aktivniji životni stil.

Activesphere concept je najnoviji dodatak u Audijevoj konceptnoj liniji sledeće generacije, koja je prvobitno predstavljena kao trio automobila koji se sastoji od sportskog kupea Skysphere, MPV-a Urbansphere i luksuzne limuzine Grandsphere.

Verovatno baziran na PPE platformi, Activesphere concept ima povišeni stav i veliki set točkova, u kontrastu sa elegantnom karoserijom i uskim, oštro dizajniranim farovima. Ove karakteristike ukazuju na to da će model imati i određeni stepen terenskih sposobnosti.

Iako Audi nije objavio tehničke karakteristike za Activesphere concept, sva četiri koncepta su prepuna tehnologija sledeće generacije, uključujući mogućnosti autonomne vožnje Nivoa 4 i kreativna rešenja za poboljšanje praktičnosti, opuštenosti i održivosti.

Audi je najavio pregršt različitih tehnologija baterija za svoje koncepte. Urbansphere, koji će biti najveći automobil kompanije do sada, opremljen je baterijom od 120 kWh, sa dometom do 750 km.

Što se tiče pogonskih agregata, Audijevi koncepti imaju brojke u rasponu od 395KS za Urbansphere, do 711KS za Grandsphere.

Activesphere concept će imati svoj prvi javni debi početkom sledeće godine.

Priredio: Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 648Komentari