home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda e:N2 Concept

Honda proširuje svoju gamu električnih modela u Kini, koja je jedno od najvećih tržišta za takva vozila.

Honda je ranije ove godine u Kini već počela sa prodajom električnih krosovera e:NS1 i e:NP1, dok je sada ovaj japanski proizvođač prikazao e:N2 Concept.

Honda e:N2 Concept

Honda e:N2 Concept je najava zs drugi set modela e:N serije koji će se ekskluzivno prodavati u Kini preko zajedničkih firmi Dongfeng Honda i GAC Honda. Koncept automobil je prikazan javnosti na Petom međunarodnom Import Expo sajmu u Šangaju.

Studija uzima neke elemente od e:N GT Concepta, jednog od pet električnih vozila samo za Kinu prikazanih prošle godine.

Honda e:N2 Concept

Kako se navodi u saopštenju, stil karoserije je nešto „što ne pripada nijednoj postojećoj kategoriji“. Iako nije objavila slike unutrašnjosti, Honda ističe da vozilo dolazi sa čistim i neopterećenim digitalnim kokpitom, kao i funkcijama fokusiranim na putnike.

Honda e:N2 Concept

Honda e:N2 Concept je napravljen na platformi e:N Architecture F koja je ekskluzivno razvijena za modele serije e:N. Dizajniran je da pruži jedinstveno zadovoljstvo u vožnji, izvanrednu stabilnost vozila i upravljivost.

Honda planira da ukupno lansira 10 modela serije e:N u Kini do 2027. godine, proizvedenih u namenskim pogonima za proizvodnju električnih vozila. Svi modeli Honde u Kini nakon 2030. biće ili hibridi ili potpuno električni, a do 2040. godine svi će biti isključivo električni.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 621Komentari