home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Toyota bZ Compact SUV Concept

Novi bZ Compact SUV Concept svetsku premijeru ima na salonu automobila u Los Anđelesu.

Toyota sa bZ Compact SUV-om daje uvid u budućnost, proširujući viziju pod okriljem brenda „Toyota bZ“.

„Tek smo zagrebli površinu Beyond Zero oznake“, rekao je potpredsednik Toyota grupe i generalni direktor Dejvid Krist. „Sa aerodinamičnim dizajnom u kombinaciji sa intuitivnim tehničkim karakteristikama koje nikada ranije nisu viđene u Toyotinom modelu, ovaj koncept predstavlja još jednu moguću viziju vrlo bliske budućnosti sa našim električnim vozilima“.

Toyota bZ Compact SUV Concept

Toyota bZ Compact SUV Concept je dizajnirana kao potpuno električno vozilo, koristeći pristup dizajnu od vitalnog značaja. Ovaj pristup ima za cilj da izrazi ono što je posebno u vezi sa električnim vozilima, a istovremeno nudi zabavu u vožnji i uzbudljive performanse.

Toyota bZ Compact SUV Concept

Sem toga, studija predstavlja vozilo sa nultom emisijom štetnih gasova, koje koristi ekološki osvešćene materijale u enterijeru, koji takođe donosi vodeću tehnologiju i moderan izgled.

Toyota bZ Compact SUV Concept

Aerodinamični oblik koncepta poboljšava njegov futuristički izgled pomeranjem točkova u uglove kako bi se postigao agresivan stav – čineći da izgleda kao da se kreće čak i kada stoji. Kratki prepusti čine da se ističe kao vozilo napredne tehnologije; suženi dizajn kabine daje mu agilan izgled sa niskim koeficijentom otpora.

Oštri stil se proteže na unutrašnjost sa vrhunskom završnom obradom. Posebno, dizajnerski tim je uključio nekoliko ekološki prihvatljivih detalja, poput sedišta napravljenih od biljnih i recikliranih materijala kako bi pratili temu Beyond Zero.

Lični agent u automobilu po imenu „Yui“ povezuje vozača i putnike sa vozilom. Uz upotrebu zvučnih i vizuelnih signala za osvetljenje, odgovara na zahteve ili komande putnika na prednjim ili zadnjim sedištima.

Poruka Beyond Zero podstiče na marljivo prilagođavanje načina na koji živimo svoje živote u sadašnjosti kako bismo osigurali bolju budućnost za sve.

Toyota predviđa budućnost u kojoj se ugljenična neutralnost postiže kroz praktičnu prodaju portfelja proizvoda sa naprednim tehnologijama pogonskih agregata sa alternativnim gorivom i nultom emisijom. Globalno, Toyota planira da se proširi na oko 30 BEV vozila, uključujući pet koji nose naziv brenda bZ (Beyond Zero). Ovaj raznovrsni portfelj elektrifikovanih proizvoda će pomoći Toyoti da ostvari svoj cilj ugljenične neutralnosti do 2050. godine.

Priredio: Ivan Mitić - Autoblog.rs

čitanja : 516Komentari