home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi Activesphere concept

Audi je još ranije predstavio tri koncepta iz Sphere serije, dok je sada pred nama i četvrti, nazvan Activesphere concept.

Audi Activesphere concept

Tačnije, Activesphere concept je svetlost dana ugledao kao deo Audijeve „Proslave napretka“, uz napomenu da kombinuje „izuzetnu eleganciju sa impresivnim performansama i impresivnom, pionirskom funkcionalnošću“.

Audi Activesphere concept

Audi navodi da je novi koncept automobil izraz "krajnje slobode" za ljude koji uživaju na otvorenom. „Bilo da se radi o sportovima na vodi, skijanju, golfu ili izazovnim planinskim putevima — koncept Activesphere nudi vrhunsku varijabilnost za sve aktivnosti. Dok konceptni automobil kombinuje izuzetnu eleganciju sa izvanrednim performansama na terenu, njegova komunikaciona tehnologija stvara jedinstveno iskustvo”, ističe Audi.

Audi Activesphere concept

Activesphere je najavljen kao konceptni automobil sledeće generacije, sa električnim pogonom i mogućnostima autonomne vožnje.

Audi Activesphere concept

Studija dolazi u formi robusnog, off-road crossovera, a po najavama pruža izuzetne mogućnosti kako bi vozačima omogućio aktivniji životni stil.

Audi Activesphere concept

Activesphere concept je dakle najnoviji dodatak u Audijevoj konceptnoj liniji sledeće generacije, koja je prvobitno predstavljena kao trio automobila koji se sastoji od sportskog kupea Skysphere, MPV-a Urbansphere i luksuzne limuzine Grandsphere.

Activesphere concept ima povišeni stav i set velikih točkova od 22 inča (gume 285/55 R22), u kontrastu sa elegantnom karoserijom i uskim, oštro dizajniranim farovima.

Automobil je prepun tehnologija sledeće generacije, uključujući mogućnosti autonomne vožnje i kreativna rešenja za poboljšanje praktičnosti, opuštenosti i održivosti.

Audi Activesphere concept

Zahvaljujući prilagodljivom vazdušnom oslanjanju, klirens je promenljiv. Standardni klirens od 208 mm može da se poveća na 248 mm u off-road režimu, ili niže na cifru od 168 mm za vožnju po asfaltu, što doprinosi upravljivosti i aerodinamici.

Velika samoubilačka vrata i nedostatak B-stubova omogućavaju lak pristup kabini sa četiri sedišta. Četiri pojedinačna sedišta izgledaju kao ležaljke sa integrisanim naslonima za ruke i naslonima za glavu.

Zanimljiva tehnološka karakteristika je smeštena na krovu koncepta, a to su četiri pojedinačne slušalice mešovite stvarnosti koje izgledaju kao stilski par naočara. Oni svim putnicima pružaju pristup novom svetu mogućnosti kada je u pitanju interakcija čoveka i mašine bez potrebe za ekranima ili fizičkim kontrolama.

Activesphere concept je baziran na PPE platformi, pri čemu dužina vozila iznosi 498 cm, širina 207 cm i visina 160 cm, sa međuosovinskim rastojanjem od 297 cm.

Automobil je opremljen električnim motorima koji imaju kombinovanih 325 kW/442 KS i 720 Nm obrtnog momenta, uz 4x4 pogon.

Baterije od 100 kWh nude domet od preko 600 km, a na brzom punjaču se za 24 minuta može napuniti 5 do 80% kapaciteta.

Priredio: Ivan Mitić - Autoblog.rs
čitanja : 525Komentari