home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Suzuki Swift Concept

Suzuki je za 2023 Sajam mobilnosti u Tokiju (traje do 5. novembra) pripremio više noviteta, među njima i koncept nove generacije Swifta.

Sem evolucije dizajnerskog rečnika i sličnih proporcija, novi Swift će odlikovati i nova platforma, kao i novi sistemi aktivne i pasivne bezbednosti.

Suzuki Swift Concept

Konceptni model koji predlaže novu vrednost za Swift, razvijen je sa konceptom „Drive & Feel“ na umu. U ovom svetu koji se stalno menja, Swift Concept po najavama nudi novu vrednost, ne samo u pogledu dizajna i performansi vožnje, već i u mogućnosti uživanja u automobilima i svakodnevnom životu.

Suzuki Swift Concept

Opremljen je naprednim bezbednosnim tehnologijama kao što su „Dual Sensor Brake Support II (DSBSII)“, „Adaptive High Beam Sistem (AHS)“ i „Driver Monitoring Sistem (DMS)“.

Suzuki Swift Concept

Swift je dugačak 3860 mm, širok 1695 mm, visok 1500 mm i ima međuosovinsko rastojanje od 2450 mm.

Suzuki Swift Concept

U vesti se ne navode konkretne specifikacije, ali se kaže da motor visoke efikasnosti uspostavlja ravnotežu između performansi vožnje i ekonomične potrošnje.

U pitanju je trocilindrični benzinac sa mild-hybrid sistemom, u paru sa CVT menjačem.

Za unutrašnjost su predviđeni 9.0-ončni ekran osetljiv na dodir, najmoderniji head-up displej, sportski volan...

Serijski model se u prodaji očekuje tokom sledeće godine, a on će se od ovog koncepta razlikovati tek po nekim detaljima.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 897Komentari