home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Toyota FJ Bruiser Concept

Toyota je odala počast korenima Land Cruisera kreirajući "FJ Bruiser" - nezaustavljivu zver koja može da ide praktično svuda.

„Svake godine imamo dovoljno sreće da napravimo specijalni projekat za SEMA sajam. Sa povratkom Land Cruisera na američko tržište, ovo je naš pogled na Toyotu FJ45 Pickup iz 1966.“, rekao je Marti Šverter, menadžer Toyote Motorsports tima.

Toyota FJ Bruiser Concept

Tim je obezbedio modifikovanu verziju Toyotinne V8 NASCAR Cup Car pogonske jedinice, koja proizvodi 725 KS. MagnaFlow izduvni sistem daje zastrašujuću notu, a snaga se prenosi preko 3-stepenog automatskog Rancho Drivetrain Engineering menjača za trke.

Toyota FJ Bruiser Concept

Pažnja je bila usmerena i na stvaranje funkcionalne karoserije uz zadržavanje klasičnih FJ linija, što je predstavljao jedan od najznačajnijih izazova za tim: ugradnju moderne tehnologije u i na šasiju sa relativno ograničenim prostorom.

Toyota FJ Bruiser Concept

Tu su između ostalog i Fox amortizeri i Eibach opruge, 42-inčne BF Goodrich Krawler T/A KX gume montirane na 20-inčne Method Beadlock točkove, kao i MOMO Daytona EVO sedišta presvučena u kariranu šemu, zajedno sa volanom Jackie Stewart iz 1968. godine.

Kombinacija moderne automobilske tehnologije sa klasičnim izgledom FJ45 daje vozilo dostojno njegovog natpisa. Ono što je započelo život kao pohabani pikap FJ45 iz 1966. brzo se pretvorilo u koncept koji je spreman da savlada i najteže terene na svetu.

„Ova konstrukcija je kultna, jedinstvena i izgleda potpuno radikalno“, rekao je Majk Trip, potpredsednik grupe, Toyota Marketing. „To je podsetnik na ono što je Land Cruiser oduvek bio; vozilo napravljeno da vas odvede onoliko daleko koliko vam mašta dozvoljava."

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 953Komentari