home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Toyota Crown Cabrio

Sem što su prošlog meseca prikazali Century SUV Cabrio (namenjen da služi kao paradno vozilo budućim sumo šampionima), u Toyoti su pripremili još jedan zanimljiv kabriolet sa četvoro vrata.

U pitanju je unikatni Crown Cabrio koji dakle zadržava četiri vrata originalnog automobila, ali su krov i stubovi odsečeni.

Toyota Crown Cabrio

Unutrašnjost sa pet sedišta ostaje u skladu sa originalnim automobilom, pri čemu u kabriolet verziji putnici uživaju u neograničenom prostoru za glavu.

Toyota Crown Cabrio

U kratkoj vesti nema detalja o bilo kakvim mehaničkim modifikacijama, pa se pretpostavlja da ima hibridnu konfiguraciju koja uključuje 2,4 litarski benzinski motor i dva elektromotora (sa ukupno 257 kW/349 KS).

Potpredsednik Toyote, Hiroki Nakajima, priznao je da je kabriolet automobile „izuzetno teško“ napraviti, ali njihov stil i osećaj na otvorenom čine ih popularnim među ljudima iz SAD i drugih zemalja. Toyotin šef dizajna, Sajmon Hamfris, rekao je da je važno da kabrioleti izgledaju „sofisticirano i lepo“, dodajući da su putnici takođe deo njihovog dizajna.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 368Komentari