home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Novosti.rs  

U prvih deset meseci prodato je oko 27.000 novih automobila, što znači pad od oko 20 odsto u odnosu na isti period prošle godine, kada je kupljeno skoro 33.000 novih vozila.

Zanimljivo je da je najviše pala prodaja najjeftinijih automobila iz takozvane A i B klase, dok su oni skuplji modeli pronalazili kupce u istom obimu kao i prošle godine.

- Najveći udar krize, nepovoljnih kredita, osetili su oni sa najplićim džepom, dakle kupci najjeftinijih automobila. Totalno je zakočio sa prodajom „punto“, koji je „nosio“ prodaju dok je bilo subvencionisanih kredita - ocenjuje Miloš Petrović, predsednik Asocijacije uvoznika automobila i delova Srbije. - S druge strane, očigledno, da za luksuz nema zime.

Iako spadaju u takozvanu „premijum“ klasu automobila „Audi“, BMW, „Mercedes“ i „Porše“ su, na primer, prema podacima koji su bili dostupni „Novostima“, prodali čak nešto više automobila u prvih deset meseci ove nego u istom periodu prošle godine.

Zato i ne čudi da na Salonu u Beogradu prvo „planu“ najskuplji modeli i da većina bude plaćena u gotovom.čitanja : 941Komentari

Kako je u zemlji, prodaja je još i dobra

Autor Dejan L 01 Nov 2011, 16:59