home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Privredni pregled je na 50. jubilarnom Međunarodnom sajmu privrednih vozila BEOTRUCK 2012. dodelio tradicionalne godišnje nagrade za najbolja privredna vozila koja su se pojavila na našem tržištu od marta 2010. pa do danas.

Priznanje za kamion godine pripalo je Mercedes Benz-u za kamion "actros" četvrte generacije, dok je "scania touring HD K 400 EB 4X2" proglašen za najbolji autobus. Najbolje lako komercijalno vozilo ove godine je "opel combo", a za midibus godine izabran je "BMC probus 8540 TBX".

Prilikom dodele nagrada, Dušan Jugović, direktor dnevnog ekonomskog lista Privredni pregled, istakao je da se akcija Automobil godine organizuje 42. put, a da je ovo 24. Izbor privrednih vozila.

Najbolja privredna vozila za 2012. godinu izabrao je žiri sastavljen od specijalizovanih novinara iz 24 redakcije, članovi Automobilskog foruma i Asocijacije automobilskih novinara. Konkurencija u sve četiri kategorije i ovog puta je bila veoma jaka, a Slobodan Jovanović, predsednijk žirija i osnivač Izbora, rekao je da pobednička vozila imaju sve kvalitete koji se danas traže od komercijalnih vozila, i da ovakav izbor povezuje proizvodjače i korisnike.

Izvor: Sajam.rsčitanja : 1541Komentari

Tako sam želeo da odem a ne stigoh, jbg.

Autor Raziel 31 Mar 2012, 20:26