home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Uvoz polovnih automobila iz zemalja EU bi komotno mogao da se nazove privrednom granom jer popriličan broj građana Srbije živi od takvog načina trgovine.

A kako nezvanično saznajemo, kataloge za procenu vrednosti vozila, koje trenutno koristi Carina, bi uskoro mogli biti objedinjeni u jedan “jedinstveni” katalog jednak za sve. Katalozi Schwacke, Autoventure, Personenwagen i L argus, koji su do sada korišćni za procenu vrednosti vozila više neće biti upotrebljavani za izračunavanje osnovice poreza, nekada i carine, kako je to do sada bio slučaj.

Ono što će izazvati najveće promene na tržištu polovnih automobila jeste da više neće biti toliko izražene razlike u cenama “polovnjaka” u auto oglasima, kakav je slučaj do sada, već će svi biti isto kataloški procenjivani te time i iste krajnje cene.

Kompletan članak na sajtu Vrelegume.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 2881Komentari

Zakljucak: zaposlice jos ljudi u drzavnoj administraciji da bi radili nesto sto nikakvu razliku napraviti nece.

Autor Fordovac 31 Dec 2013, 14:51

Fordovac
Oce jos kako,,bice skuplje.
Nasi "strucnjaci" , sta znaju Nemci...
Barem da promene nacin registracije da se placa po vrednosti auta a ne kubikazi, ali sumnjam.

Autor Pit 31 Dec 2013, 14:58

Pre svega porez na luksuzna vozila. A nije kao da postoji milion proizvodjaca i milion automobila. Znaci, ne nije ista carina, porez ni registracija na 2 godine star BMW x5 i na 10 godina star Golf. Jedini razlog uvodjenja registracije "na kub" je da uzmu pare od svih, a da sebe i svoje bogate drugove postede.

Autor Fordovac 31 Dec 2013, 18:48

Sad ce bas da poskupe, sto je bilo 5.000 evra bice 5.500 do 6.000 evra.

Ukinute carine, a? Ha ha.

Autor Damko 10 Jan 2014, 17:52