home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes EQA

Mercedesov kompaktni SUV na struju prodavaće se na našem tržištu po ceni od 49.968 evra

Generalni distributer za Mercedes-Benz vozila, kompanija Star Import najavila je početak prodaje potpuno električnih vozila na teritoriji Srbije od trećeg kvartala ove godine.

Kako piše B92, na srpskom tržištu najpre je predstavljen EQA, ulazni model u električni svet Mercedes-EQ vozila. Bazična verzija EQA 250 sa 190 KS (140 kW) i autonomijom u vožnji od 400-420 kilometara (prema WLTP standardu), ima kombinovanu potrošnju električne energije od 15,7 kWh/100 km.

Cena za ovaj model u Srbiji startuje od 49.968 evra i moći će da se naruči kod ovlašćenog Mercedes-Benz partnera u Beogradu, kompanije Emil Frey Auto Centar.

Varijante sa pogonom na sva četiri točka, EQA 300 4MATIC sa 228 KS (168 kW) i EQA 350 4MATIC sa 292 KS (215 kW), biće takođe dostupne na našem tržištu.

Mercedes EQA

U narednom periodu planirano je da i ostali ovlašćeni Mercedes-Benz partneri u Srbiji uvrste u svoju ponudu Mercedes-EQ vozila.

Zajedno sa već postojećom ponudom Mercedes-Benz plug-in hibridnih modela, kupcima je sada proširen izbor elektrifikovanih vozila. Na taj način, brend Mercedes-Benz i u Srbiji podržava ideju održivosti i ekološke budućnosti, kontinuirano i predano radeći na tome da se smanji negativan uticaj na planetu, kažu u toj kompaniji.

Porodica Mercedes-EQ ubrzano raste, okupljajući pod ovim podbrendom sve električne modele nemačkog proizvođača. Pored SUV vozila EQC, kompaktnih SUV modela EQA i EQB, koji je opciono dostupan i kao sedmosed, Mercedes-EQ odnedavno nudi nešto i za ljubitelje luksuznih limuzina – model EQS, kao najaerodinamičniji serijski automobil na svetu, sa autonomijom u vožnji od 770 km.

Izvor: B92.net

Foto: Mercedes-Benz / Đorđe Boškovićčitanja : 993Komentari