home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen Transporter

U Volkswagenu imaju razloga za slavlje, jer njihov Transporter kao jedan od najstarijih modela u celokupnoj autoindustriji koji se i dalje proizvodi slavi svoj 70. rođendan.

Priča oko verovatno najpoznatijeg kombi modela koji se u različitim karoserijskim verzijama uspešno snašao u mnogim komercijalnim poslovima počela je martu 1950. godine, a Transporter koji je došao do svoje šeste generacije je nakon 70 godina službe plasiran u više od 13 miliona primeraka širom sveta.

Volkswagen Transporter

Model prve generacije (T1) pokretao je pozadi smešteni vazduhom hlađeni boxer motor koji je VW ugrađivao i u legendarnu „Bubu“, a višenamenski kombi čija nosivost je iznosila 750 kilograma do 1967. godine je kupilo oko 1,9 miliona kupaca.

Volkswagen Transporter

Motor u Transporteru već odavno više nije iznad zadnje osovine, a aktuelna generacija (T6.1) predstavljena je prošle godine. U šarolikoj ponudi za svoj besmrtni kombi VW nudi i putničku verziju (Multivan) s dvobojnom karoserijom koja bi trebalo da asocira na rešenja viđena na prvoj generaciji.

Izvor: Klix.ba

Foto: Volkswagen



čitanja : 804



Komentari