home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Sastavni deo svakog salona dvotočkaša uz nove primerke motocikala svakako su i koncepti. Pomoću njih moto brendovi najavljuju šta nas očekuje u bliskoj budućnosti, a jedan takav koncept na ovogodišnji Intermot je dovezao i Suzuki.

Ono što su stručnjaci iz Suzukija učinili jeste da su uzeli model V-Strom 650 i na njegovoj osnovi sastavili studiju mešanca između maksi endura i tourera koja je dobila naziv V-Strom 1000.

To što nosi oznaku koncepta ne znači da će još dugo tako i biti. Prema svemu viđenom, V-Strom 1000 bi veoma lako mogao da preraste u serijski motocikl koji neće imati nimalo lak zadatak da se bori za naklonost kupaca u segmentu u kome su BMW, KTM, Ducati, Honda, Kawasaki i Yamaha.

Prema podacima koje je objavio brend iz Hamamatsua, za pokretanje ovog koncepta zadužen je 1,0 litarski V-twin upakovan u lagani aluminijumski okvir. Kako je Suzuki bio vrlo škrt kada su u pitanju podaci o ovoj studiji, o V-Stromu 1000 smo saznali samo još to da će imati podesivo vešanje i sportski orijentisan radijalni kočioni sistem. Još jedna stvar koju je Suzuki odlučio da podeli sa nama jeste da je ovaj koncept inspirisan njegovim modelom DR750S s kraja 80-ih godina prošlog veka.

Izvor: Automotoportal.hrčitanja : 1844Komentari