home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Yamaha samo za Amerikance ima Star Motorcycles, a iza tog imena se kriju Yamahini cruiseri namenjeni tržištu na kome caruje Harley-Davidson. Ovaj pod-brend je Daytona Bike Weeku predstavio novi motocikl pod nazivom Bolt koji će osim u klasičnoj biti dostupan i u “R” varijanti.

Najveći bajkerski festival preko bare Yamaha je iskoristila za otkrivanje svog novog cruisera Bolt koji će Amerikancima biti ponuđen pod značkom Star Motorcycles. Dvotočkaš zasnovan na modelu XVS950A Midnight Star namenjen je striktno američkom tržištu, ali nemojte se čuditi ako ga Yamaha u Evropu dopremi kao model za sledeću sezonu.

Srce ovog svojevrsnog Bobbera je vazduhom hlađeni V-Twin zapremine 942 ccm sa sistemom ubrizgavanja goriva koji svoju snagu na zadnji točak prenosi preko petostepenog menjača. Sa koliko konja brata ovaj novitet Yamaha još uvek nije spremna da otkrije, ali zato je otkrila da će Amerikanci za njega morati da izdvoje (preračunato) 6.320 evra. Nešto skuplja će biti “R” varijanta novog Bolta za koju će ljubitelji cruisera morati da plate 235 evra više.

Izvor: Automotoportal.hrčitanja : 1174Komentari

Yamaha i Honda imaju prelepe kruzere, jedva cekam sajam.

Autor englez 13 Mar 2013, 12:56

Lep i sveden motor. Voleo bi da ga posedujem.

Autor Uros Cuore Sportivo 13 Mar 2013, 18:01