home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon dugog najavljivanja, izgleda da Energica Ego, prvi italijanski električni superbike kreće u prozvodnju početkom naredne godine, pa će nakon homologacije i dodatnih testiranja, prvi primerci kupcima biti isporučeni početkom 2015. godine.

Energica Ego je delo italijanske firme CRP Group bazirane u Modeni i predstavlja pokušaj da se električni pogon uvede u super-sportsku klasu motocikala.

Energica isporučuje 136KS snage i što je bitnije 195 Nm obrtnog momenta dostupnog od 0 obrtaja. Zahvaljujući karakteristikama elektro-motora Energica Ego nema potrebu za menjačem tj. ima samo jednu brzinu. U cilju čuvanja baterija, maksimalna brzina je ograničena na 240 km/h.

Domet motocikla sa jednim punjenjem baterija varira od 50 km kada se koristi na stazi, do 200 km u gradskoj vožnji sa prosečnim brzinom od 60 km/h. Sa standardnim punjačem baterije će biti napunjene 100% za 3,5 sati iz kućne utičnice, dok je korišćenjem specijalnog trofaznog punjača omogućeno punjenje 80% kapaciteta za samo 30 minuta.

Osim agresivnog italijanskog dizajna, glavne komponente stižu takođe iz Italije. Brembo potpisuje kočnice, Marchesini kovane aluminijumske točkove, a vešanje potpisuje Marzocchi.

Prema najavama proizvođača, cena bi trebala da se kreće između 22 i 25 hiljada evra.

Izvor: Cdm.mečitanja : 1491Komentari