home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Aktuelni CBR1000R je star gotovo 10 godina, što su ozbiljne godine u brzom svetu segmenta kojem pripada.

Sada iz Japana stižu glasine koje navode da nas ove godine čeka novi model, koji bi svetlost dana trebalo da ugleda na EICMA sajmu u novembru.

132 KS, koliko na raspolaganju ima CB1000R, su 30 KS daleko od onoga što nudi Yamaha MT-10, odnosno 35 KS manje od BMW S1000R. Pošto još uvek aktuelni model koristi "organe" modela Fireblade iz 2007, tom logikom bi nova varijanta mogla da donese 156, 157 KS, uz značajno manju težinu u odnosu na konkurente – oko 200 kg.

Aktuelni CB1000R takođe dosta zaostaje kada je u pitanju paket elektronike, pa možemo očekivati da će dobiti neke elemente s novog Fireblade motocikla, uključujući kontrolu proklizavanja i opcionalni kvikšifter.

Mišljenja smo da bi i stilski izgled mogao da bude osvežen. Slika koju vidite bi mogla da usmeri kuda bi te promene mogle da idu, mada je pitanje da li će angularni izgled viđen na prošlogodišnjem CB 1000TR konceptu stići do serijske proizvodnje, dok je okrugli far lep retro detalj.

Iz Honde su jasno poručili da je CB1000TR obična dizajnerska igra, ali i Africa Twin i X-ADV su takođe konceptna dela ovog studija.

Još jedno pitanje je u igri – hoće li CB1000R imati SP verziju? Odgovor na to ne znamo, jer japanska kompanija ne želi da otkriva previše planova u vezi s novom mašinom. Sve u svemu, do milanskog sajma bi trebalo da imamo više odgovora.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 523Komentari