home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Pre nekoliko meseci su stigle prve špijunske fotografije novog BMW F850GS, a sada stižu i fotografije novog 750 i to bez ikakve kamuflaže.

Ono što možemo reći je da nas čekaju velike novine.

Najočoglednija je agregat, koji predstavlja nešto slabiju verziju jedinice sa predstojećeg F850GS. Očekujemo oko 85 KS, što bi trebalo da bude sasvim dovoljno za ponuditi budućim kupcima.

Izduvni sistem je pozicioniran na drugoj strani, a uz to je i redizajniran. Jedan od motocikala na fotografijama ima titanijumski HP izduv, koji će biti u ponudi kao aftermarket dodatak i sa sobom dovodi još par konja.

Velikih promena ima i kada je ram u pitanju. Dosadašnji čelični trelis je zamenjen aluminijumskim, što je ista promena ranije viđena na F850GS, dok je podram kompletno redizajniran.

Novi model ima znatno agresivniji izgled, uz oštrije linije i ivice, uz određena jeftinija rešenja poput felni, nepodesivih viljuški i kočnica koje nisu radijalne.

Sa fotografija je takođe jasno da imamo tri modela različitih nivoa specifikacija, naravno uz određene elemente koji su zajednički (agregat, ram, felne, viljuška itd). Dakle, imamo osnovni model, srednju kategoriju koja bi trebalo da nosi naziv Exclusive i na vrhu Triple Black.

I dok će osnovni model imati standardni amortizer, Exclusive i Triple Black će imati najnoviju Dynamic ESA polu-aktivnu jedinicu, koja se prilagođava u toku vožnje, ali i prema modu rada motocikla. Stoga je za očekivati da Exclusive i Triple Black imaju tri moda vožnje: Road, Rain i Dynamic.

Sve ova podešavanja će moći da se aktiviraju i menjaju u toku vožnje, uz nove kontrole na ručicama i TFT instrument tablu na Exclusive i Triple Black modelima. Jedan od uslikanih modela ima BMW Navigato satelitsku navigaciju. Osnovni model će takođe dobiti novu instrument tablu, sa tradicionalnim analognim intstrumentima.

Exclusive i Triple Black će dobiti LED svetla.

Novi F750GS očekujemo da premijerno vidimo na EICMA sajmu u novembru, dok bi na tržištu trebali da se nađe početkom 2018.

Izvor i više slika na sajtu Moto-berza.com

Foto: MCNčitanja : 295Komentari