home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

MV Agusta za 2018. godinu ponudila je poboljšanu verziju Dragstera 800RC, Dragster 800RC napravljen je na osnovu modela Dragster 800, RC oznanaka je skraćenica od ’’Reparto Corse’’ a u MV Agusti ovu oznaku obično nose specijalne i trkačke verzije motocikala.

Najviše promena na ovom prelepom Dragsteru 800RC za 2018. godinu pretrpeo je agregat. Dragster 800RC ima redni trocilindrični agregat zapremine 798 ccm. Promene na ovom agregatu izvršene su da bi se zadovoljile sve strožije ekološke norme a i da bi ionako dobar agregat dodatno poboljšao.

Primarni prenos u menjaču je promenjen u odnosu na prethodni model, promene su pretrpele i pumpa za ulje i vodu. MV Agusta se trudila da smanji vibracije koje agregat prenosi na ram pa je u tu svrhu dodatno amortizovala agregat ne bi li učinila vožnju udobnijom.

Iskorišćene goriva takođe je poboljšano zahvaljujući novom režimu rada agregata i elektronskom paketu razvijanom specijalno za ovaj model. Dragster 800RC može da se pohvali i ’’ride-by-vire’’ sitemu, kontrola proklizavanja sada nudi osam nivo osetljivosti, promene su rađene i na kvik šifteru u cilju uglađenijeg menjanja stepena prenosa, kvik šifter nudi mogućnost menjanja prenosa i naviše i naniže bez korišćenja kvačila. Agregat isporučuje 140 KS pri 13100 obrt/min.

Na Dragsteru 800RC korišćeno je dosta komponenti od karbona te suva težina ovog motocikla iznosi samo 168 Kg. Ram je cevasti sa aluminijumskom zadnjom viljuškom. Napred je postavljena Marzoči obrnuta prednja viljuška dok je pozadi postavljen Saks amortizer. Za kočenje su zadužene Brembo kočnice, napred su postavljena dviska prečnika 320 mm, dok je nazad postavljene jedan disk prečnika 220 mm. U paketu standardne opreme dolazi i ABS sistem marke Boš.

Dragster 800RC dolazi u tradicionalnim bojama MV Aguste, model nosi broj ’’37’’ koji označava broj titula koje je MV Agusta ostvarila u svojoj trkačkoj karijeri. Dragster 800RC je prelep model i kad ga vidite uživo ne ostavlja vas ravnodušnim, kao i svi MV Agusta modeli i Dragster 800RC stvoren je za prave zaljubljenike u motocikle.

Draster 800RC ne stidi se da izađe i na trkačku stazu jer poseduje sve komponente pomoći kojih bez problema možete uživati i na trkačkoj stazi ukoliko volite ovaj tip zabave. Bilo kako bilo, Dragster 800RC višenamenski je motor, bilo da se vozite u gradu ili pravite i duže vožnje. Dragster 800RC biće predstavljen na predstojećem EICMA sajmu u Milanu kada će biti poznata i njegova tačna cena za Evropsko tržište.

Izvor:  Moto-berza.comčitanja : 654Komentari