home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kawasaki je značajna sredstva uložio u turbo tehnologiju, koju namerava da koristi na što je više modela moguće. Shodno tome, upoznajte treći turbo motocikl japanskog proizvođača - Kawasaki Ninja H2 SX.

Napravljen kao sport-tourer sa više sportskih karakteristika, najnoviji "Nindža" dolazi u dve varijante: Ninja H2 SX, u crnoj boji i Ninja H2 SX SE, u zelenoj.

SE verzija je prvi Kawasaki sa TFT instrument tablom u boji, a još donosi i kontrolu proklizavanja i kvikšifter. "Srce" novog Kawasakija je četvorocilindarski agregat zapremine 998 kubika, sa 201 KS na raspolaganju. Što se potrošnje tiče, ona je u rangu modela Versys 1000.

Kada je autonomija u pitanju, očekujemo da bude prilično dobra obzirom da je zapremina rezervoara 19 litara.

Motocikl ima inercijalnu mernu jedinicu (IMU), uz ABS i poboljšane parametre kontrole proklizavanja (tri različita podešavanja). Tempomat je standardan, što će i te kako dobro doći tokom dugih vožnji.

Jedina mana, uslovno rečeno, je težina novog modela, koja kod obe varijante iznosi nešto preko 255 kg. Iz nekog razloga, Kawasaki ne može da postigne veću uštedu na turbo platformi, mada je agregat H2 SX 3 kg lakši od snaže jedinice na H2/H2R.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Kawasakičitanja : 430Komentari

Kawasaki se zaleteo opasno.

Autor NR 10 Nov 2017, 12:00