home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Harley Davidson LiveWire

Prvi električni motocikl proizveden od strane nekog velikog proizvođača je Harley Davidson LiveWire, a ove godine će se naći i u prodaji.

Američki gigant je iskoristio ovogodišnji Sajam potrošačke elektronike (CES) u Las Vegasu da otkrije cenu novog modela, kao i njegovu dostupnost.

LiveWire dolazi sa početnom cenom od 29.799 dolara. Ova cena se odnosi na američko tržište, gde je njegovo naručivanje već počelo, a prve isporuke se očekuju na jesen – prvo u SAD, a nešto kasnije i na drugim tržištima.

Harley Davidson LiveWire

„Ovo je istorijski trenutak, kako za našu kompaniju, tako i za celokupnu budućnost motocikala“, izjavio je Met Levatič, izvršni direktor proizvođača iz Milvokija.

Harley Davidson LiveWire

„Inovacije su uvek bile srž našeg brenda, a ovo uzbudljivo novo poglavlje u našoj istoriji će doneti proizvode kako za postojeće, tako i za nove vozače, svih godina i zanimanja.“

LiveWire će imati dve baterije. Jedna će pokretati motor, a druga svetla, kontrole, sirenu i instrument tablu. Prema informacijama iz kompanije, autonomija je procenjena na oko 180 km, dok će se punjenje vršiti preko kabla smeštenog ispod sedišta.

Od nula do 100 km/h će moći da ubrza za 3,6 sekundi.

Harley Davidson LiveWire
 

U kompaniji su naročito ponosni na Harley-Davidson Connect sistem, koji će moći da poveže vozače sa njihovim mašinama preko Panasonic kontrolne jedinice.

Iz „Harlija“ poručuju da je motocikl dizajniran tako da postane novi zaštitni znak kompanije, a da li će uspeti u tome, ostaje da se vidi.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: arhiva Autoblog.rs / Harley-Davidsončitanja : 414Komentari