home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW "bokser"

BMW je otkrio nove detalje o nedavno razvijenom dvocilindarskom „bokser“ agregatu, zvezdi čak četiri Motorrad koncepata predstavljenih tokom protekle godine, a koje ćemo vrlo verovatno videti u proizvodnoj formi.

Nazvan „veliki Bokser“, ovaj agregat zapremine 1.802 kubika, se nalazi na sledećim studijama: Concept R18/2, prikazanom na EICMA sajmu, Concept R18, kao i na mašinma Departed by ZON i Birdcage.

Prema navodima iz kompanije, ovo će biti najsnažniji BMW-ov agregat ovakve vrste, koji će proizvoditi 91 KS i 157,8 Nm obrtnog momenta.

BMW "bokser"

Ova jednica je inspirisana dvocilindarskim motorima sa R5 i R51 modla, napravljenih od 1936. do 1941. godine, kao i R51/2, proizvedenim 1950. i 1951. Uz povećanu preciznost i poboljšanu stabilnost pri većim brzinama, novi agregat takođe primenjuje tradiciju starih „bokser“ agregata i u svojoj samoj arhtekturi.

Prenos je šestostepni, dok će rikverc biti dostupan kao opcija. Treba napomenuti da je i kod rešenja prenosa obrtnog momenta na zadnji točak, primenjeno malo Motorrad istorije, s modela iz sredine pedesetih godina prošlog veka.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 656Komentari