home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW E-Power Roadster koncept

Struja je, bez ikakve sumnje, budućnost prevozna, a BMW Motorrad i te kako razvija ovaj segment.

Najnoviji projekat bavarske kompanije je BMW E-Power Roadster koncept. Sa godinama istraživačko-razvojnog procesa iza sebe, ova studija – za razliku od mnogih drugih – će se najverovatnije naći u serijskoj proizvodnji.

BMW E-Power Roadster koncept

Iz perspektive dizajna, izgledom je sličan S 1000 R, nemačkom snažnom litarskom „nejkedu“, doduše samo kada je prednji deo u pitanju. Zadnji vuče inspiraciju od R 1200 GS.

E-Power Roadster Concept predstavlja mešavinu tehnologija koje nudi BMW, a navodno je i sam pogonski sklop pozamljen iz automobilskog segmenta. Električni agregat je sa PHEV modela serije 7, dok je baterija uzeta sa modela serije 2. Možda projekat zvuči kao Frankenštaj, ali sudeći po konačnom rezultati, ovaj električni motocikl definitivno izgleda spreman za proizvodnu liniju.

BMW E-Power Roadster koncept

Međutim, motocikl neće biti nimalo lak, a procenjuje se da će težina biti oko 290 kilograma, što je prilično za jedan „nejked“. To će nadoknaditi 162 KS i blizu 200 Nm obrtnog momenta, a kako navodi BWM do 100 km/h ubrzava svega 0,2 sekunde sporije od S 1000 RR.

Što se punjenja tiče, BMW je poznat po tome da proizvodi modele čije baterije se brzo pune. Na papiru, E-Power Concept može u potpunosti da se napuni za manje od sat vremena. Kako se navodi, cilj za proizvodnu verziju je 6 km za svaki minut punjenja. To u prevodu znači da bi toko kratke 10-minutne pauze motocikl mogao da se napuni da pređe dodatnih 60 km.

Njegov dolazak na tržište će biti značajan potez, u to nema sumnje.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: BMWčitanja : 307Komentari