home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Zero SR/S

Nakon lansiranja SR/F električnog „stritfajtera“ prošle godine, Zero Motorcycles se sprema da proširi svoju gamu novim SR/S modelom.

SR/S će doneti drugačiji stil u Zero liniju, sa potpuno aerodinamičnim oklopom, nudeći udobnije i prefinjenije iskustvo u vožnji.

Zero SR/S

SR/S će biti pozicioniran kao premijum model, a kad vidimo specifikacije, jasno je i zašto. Kao i SR/F, SR/S nudi ZF 75-10 električni agregat i litijum-jonsku bateriju snage 14,4 kWh. U prevodu, to je 110 KS i 190 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Maksimalna snaga je dostupna već na 5.000 o/min, a kako navode u kompaniji, maksimalna brzina je ograničena na 200 km/h.

Zero SR/S

Motocikl će biti dostupan u standardnom i premijum izdanju, a uz doplatu je u oba paketa dostupan i Power Tank, koji povećava autonomiju. Bez njega, i jedno i drugo izdanje može da pređe oko 260 km u gradu, oko 130 na autoputu, odnosno 175 km kombinovano. Uz Power Tank, ti brojevi rastu na nešto preko 320 km (grad), 165 km (autoput) i oko 220 km (kombinovano).

Osim grejača ručica i dosta aluminijuma, premijum varijanta ima poboljšane mogućnosti punjenja. Premijum SR/S sa svojim standardnim 6-kW punjačem može da napuni 95% svoje baterije za oko 2 sata. Sa opcijom brzog punjenja, za to je potrebno upola manje vremena. Standardni model ima punjač od 3 kW, što znači da je za 95% potrebno 4 sata, a uz njegovu opciju brzog punjenja, to vreme se smanjuje na otprilike 1,3 sata.

Iako se radi o sportskom motociklu, Zero je posebno ponosan na njegovu udobnost.

SR/S donosi uobičajene dodatke karakteristične za jedan Zero model, uključujući i Cypher III operativni sistem preko kog se mogu pratiti svi relevantni parametri. Motocikl sakuplja podatke koji se mogu deliti, a sam sistem se može ažurirati i nadograđivati. Sve opcije su besplatne tokom prve 2 godine.

Isporuke su već počele. Standardni SR/s košta oko 18.500 evra, dok premijm izdanje staje oko 20.400 evra. Power Tank košta dodatnih 2.700 evra, ali će biti dostupan tek od 1.marta.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 187Komentari