home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Harley-Davidson

Bilo je samo pitanje vremena kada će Harley-Davidson zaustaviti proizvodnju u svojim fabrikama u SAD, a to se dogodilo juče, nakon što je jedan od zaposlenih zaražen COVID-19 virusom.

Kako je naveo američki gigant, tri proizvodna pogona će biti zatvorena do 29. marta, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa.

„Imamo globalnu krizu kakvu dosad nismo videli, a ovakvu odluku smo doneli kako bi zaštitili zdravlje naših zaposlenih“, izjavio je izvršni direktor i predsednik kompanije. „Nastavićemo da pratimo situaciju i svi dalji koraci biće fokusirani na bezbednost i zdravlje svih zaposlenih.“

Američki proizvođač (kao i mnogi drugi) se nada da će narednog meseca moći da nastavi proizvodnju, ali će sve to zavisiti od daljeg širenja COVID-19 u SAD.

Kako navode u kompaniji, ovaj prekid u radu će iskoristiti za dezinfekciju svojih pogona. Uz to, svi događaji u organizaciji Harley-Davidson brenda su pomereni za drugu polovinu aprila.

Još uvek je rano predvideti kakav će uticaj sve ovo imati na poslovanje kompanije u 2020, mada treba istaći da su akcije giganta iz Milvokija juče na berzi u Njujorku pale za 9,23%.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 162Komentari