home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Xiaomi

Xiaomi nije samo jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona, već i kompanija koja dosta ulaže u razvoj električnih vozila.

Dva najnovija proizvoda iz ovog segmenta su dva „pametna“ električna skutera (u suštini je reč o dve varijante istog modela), koje Xiaomi proizvodi u okviru svog 70mai brenda. Prema dostupnim informacijama, oba modela bi na tržištu trebalo da se nađu krajem ove godine.

Xiaomi

70mai A1 i A1 Pro Smart električni skuteri bi, pre svega, trebalo da impresioniraju svojim „pametnim“ mogućnostima, što je aspekt na kojima su u kompaniji vredno i predano radili.

Srž te funkcije je 6,86-inčni ekran, koji omogućava unos na dodir i glasovnim putem, a ovaj drugi metod je fokusiran na to da vozaču omogući hands-free korišćenje dostupnih opcija tokom vožnje. Tu je nekoliko preinstaliranih aplikacija, poput muzičkoj „plejera“, zatim Mijia aplikacija koja omogućava kontrolu drugih Xiaomi „pametnih“ uređaja, mape, kao i HD kamera.

Xiaomi

Ugrađena kamera ne samo što može da beleži svaku vožnju, već ima i bezbednosnu funkciju jer može da posluži i kao parking monitor, a u slučaju krađe automatski šalje slike vlasniku, uz informacije o lokaciji kroz opciju „pronađi motocikl“.

Naravno, na ekranu možete dobiti sve potrebne informacije vezane za vožnju, poput autonomije, stanja baterije, brzine, ali i mnoštvo drugih podataka.

Maksimalna brzina agregata je 25 km/h, dok se baterija može potpuno napuniti za 7 i po sati, a dostupna je i opcija brzog punjenja. A1 ima autonomiju od 60 km, dok je kod Pro varijante ona 10 km veća.

Kada je cena u pitanju, treba naglasiti da Xiaomi želi da ovi modeli budu izuzetno pristupačni. A1 bi trebalo da košta oko 460 evra, dok bi za Pro varijantu trebalo izdvojiti okruglo 500.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 430Komentari