home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ducati Superleggera V4

Nakon meseci karantina i brojnih ograničenja, život u Italiji se polako vraća u kakvu-takvu normalu.

Kada je reč o moto industriji na Apeninima, proizvođači nastavljaju svoje dosadašnje operacije, a tako se polako nastavlja proizvodnja u Ducati fabrici u Borgo Panigaleu.

Sada stižu vesti da se Ducati Superleggera V4 polako bliži serijskoj proizvodnji, a to je u poruci na Tviteru otkrio i izvršni direktor kompanije, Klaudio Domenikali. Ipak, pre nego što stigne do traka, karbonski superbajk ide na stazu Nardo, gde će odraditi seriju testova.

Nardo je veliki kompleks, smešten blizu Leće, kojeg je napravio Fiat, a čija glavna karakteristika je staza dugačka 12,6 km. To omogućava idealne uslove da se motocikli (ali i automobili) dovedu do krajnjih granica izdržljivosti.

Pretpostavljamo da Ducati sprema ekestremno testiranje Superleggera V4 motociklu, a sve u okviru svojih mera kontrole kvaliteta.

Ukoliko boravak na Nardu prođe kako treba, Ducati Superleggera V4 bi u toku naredne sedmice krenuo u serijsku proizvodnju.

Ono što buduće vlasnike čeka jesu 230 KS (172 kW), težina od 152 kg, kao i Akrapovič izduvni sistem. Motocikl ma šasiju i karoseriju od ugljeničnih vlakana, karbonske felne, i dužu (takođe karbonsku) zadnju viljušku. U pitanju je ultimativni model italijanske kompanije, koji će doneti i nekoliko elemenata razvijenih od strane Ducati Corse trkačke divizije.

Najpoznatiji elemet su napredna zakrilca iz aerodinamičkog paketa na Desmosedici GP16 mašini iz MotoGP-a.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: Ducatičitanja : 181Komentari