home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
KTM e-scooter

KTM već dugo vremena planira ulazak na tržište skutera i to električnim modelom. Najnovije skice nam pokazuju kako bi taj dvotočkaš mogao da izgleda kada bude spreman za serijsku proizvodnju.

Austrijska kompanija rapidno razvija svoju gamu, a već su spremni planovi o njenom proširenju kako bi učvrstili kompanijine tržišne pozicije i pokrili sve segmente - od 250 kubika, pa na dalje.

Međutim, najvažniji novi model kompanije iz Matinghofena bi mogao da bude i najmanji u ponudi. Ipak, ne samo što bi označio ulazak u urbani sektor, već bi označio i početak realizacije električnih planova renomiranog proizvođača.

KTM je već najavio planove za razvoj čitave linije vozila s nula emisijom, uključujući i modele većih performansi. Taj projekat bi trebalo da bude realizovan zajedno s indijskom kompanijom Bajaj, a kao ciljani datum navodi se 2022.

Upravo bi prvi model iz tog projekta mogao da bude električni skuter, čije skice je objavio austrijski Motorad-Magazin. I mada se sam dizajn više nezvaničan, sve karateristike koje bi očekivali na KTM skuteru su tu i kompletiranju oštri profil ovog dovotolčaka.

Sama skica bi mogla da se opiše kao reinterpretacija neuspelog KTM E-Speed projekta, premijerno prikazanog 2013. na sajmu u Tokiju.

Skuter je sad ponovo u planovma, a njegovo lansiranje bi otvorilo novo tržište za jednog od najvećeg proizvođača u Evropi.

Električni model će najverovatnije koristiti platformu Bajaj Chetak skutera, koji je u Indiji stigao na tržište krajem prošle godine. Pre KTM-a, svoju verziju će dobiti Husqvarna.

I švedski brend koristi sve pogodnosti različitih platformi, pa će tako uskoro dobiti svoja prva dva ADV modela, Noredn 901 i 701.

Svoju platformu će dobiti i GasGas, čime će kompanija, uz postojeće enduro, dobiti i nove drumski orijentisane modele.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 326Komentari