home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
EMX

Još od propasti kompanije Alta Motors, moto industrija je u nedostatku pravog električnog „dirt“ motocikla u ponudi.

Mnogi su se nadali da će Hondin električni CR prototip zaživeti, ali za sada još uvek čekamo da vidimo pravu takvu mašinu na tržištu.

Holanđani žele da to promene. Upoznajte EMX motocikl, zajednički projekat kompanija SPIKE Technologies and Dohms Projets, uz podršku Yamahine evropske filijale i KNMV, koji su na dvotočkašu radili poslednjih godinu i po dana.

EMX

Zvanično lansiranje EMX motocikla je zakazano za kraj godine, a njegovi kreatori već golicaju maštu ovim projektom. Ono što EMX obećava jesu performanse mašine od 250 kubika, rasklopivu bateriju i snažan „ofroud“ paket.

Osnova EMX-a je ram Yamahe YZ250F, u kojem se nalazi električni pogonski sklop. Kako najavljuju iz kompanije, ponašanje u vožnji će biti slično onome što aktuelni „dirt“ motocikli nude svojim vozačima.

Ostatak motocikl izgleda prilično standardno za jednu „dirt“ mašinu.

Osim toga što znamo da će doneti speficikacije u rangu četvorotaktnog dvotočkaša od 250 kubika, drugih informacija o njegovim performansama za sada nemamo.

Nema sumnje da će budući kupci želeti da znaju koliko snage i obrtnog momenta ih čeka, kao i koliko će sve to koštati. Nadamo se da na tu informaciju nećemo čekati sve do lansiranja.

Nadamo se da će Holanđani odgovore na to doneti u narednom periodu.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 272Komentari