home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Vespa Elettrica

Implementacijom električne tehnologije, Vespa je potvrdila svoj status vanvremenske ikone, simbola modernog i godina koje tek dolaze.

Zato ne čudi što je žiri ovogodišnjeg izdanja prestižnog Compasso d’Oro događaja dodelio prestižnu dizajnersku nagradu Vespa Elettrica modelu.

Vespa Elettrica predstavlja najmoderniju ikonu italijanskog stila i tehnologije. Sinonim je za naprednu povezanost i gotovo nečujan rad, prilagođavanje po meri i pristupačnost, okrenutost prirodi i unikatni dizajn. Time je Vespa potvrdila svoj status kao brend koji je uvek bio moderan, mladalačkog duha i ispred svog vremena.

Compasso d’Oro nagrada je najstarije i najautoritativnije globalno dizajnersko priznanje. Ustanovljena je 1954. godine, a od 1964. ga dodeljuje Asocijacija za industrijski dizajn (ADI).

Tokom istorije ove nagrade, imali smo preko 500 stotine laureata u različitim kategorijama, a svi pobednički projekti se drže u istorijskoj kolekciji kojom upravlja ADI fondacija.

Dobitnika bila čitav odbor u kojem se nalaze ekspreti, dizajneri, kritičari, istoričari, specijalizovani novinari, kao i članovi ADI-ja. Oni procenjuju i biraju najbolje proizvode, koji se potom objavljuju u godišnjem ADI dizajnerskom katalogu.

Piaggio grupa je Compasso d’Oro nagradu dobila tokom devedesetih, a poslednji put je nagrađena 2016. godine, za dizajn Vespe 946.

Ceremonija dodele nagrade je održana u novom ADI dizajnerskom muzeju u Milanu, gde će Vespa Elettrica biti izložena do 16. septembra, zaje sa ostalim proizvodima koji se našli u takmičarskoj konkurenciji na ovogodišnjem izdanju Compasso d’Oro događaja.

Vespa Elettrica je dizajnirana s istim nepogrešivim linijama koje su od Vespe napravile ikonu stila i elegancije, donevši joj ljubitelje na svim stranam sveta, tokom bogate 75-godišnje istorije brenda.

Vespa Elettrica dostupna je u dve verzije - jednoj čija je maksimalna brzina 45 km/h, namenjenoj korišćenju u urbanim uslovima i homologovanoj kao moped, dok druga ima maksimalnu brzinu od 70 km/h.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 248Komentari