home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kawasaki ZX

Kawasaki je uvek imao filozofiju da nešto što je pokvareno ne treba ni popravljati, a to se pogotovo odnosi na WSBK, gde Džonatan Rea godinama dominira na Ninja ZX-10R motociklu.

Za narednu godinu, Japanci ipak spremaju potpuno novi model, koji bi trebalo da timu da dodatnu prednost nad Panigale V4 R i nedavno predstavljenim M1000RR.

Kawasaki Ninja ZX-10R je već pretrpela manja poboljšanja, koja su bila dovoljna da nastavi dominaciju u šampionatu. Ducati Panigale V4 R je pokazao da ima dosta potencijala, a u kompaniji nisu čekali da vide šta će se dogoditi ako i italijanska mašina pretrpi promene u izdanju za 2021.

Uz Hondu i novi CBR1000RR-R Fireblade SP, koji vreba iz prikrajka, kao i potencijalnu pretnju zvanu BMW M1000RR, Kawasaki je odlučio da spremi novi ZX-10R, sa snažnijim agregatom i boljim aerodinamičkim paketom.

Prema dostupnim informacijama, renomirani proizvođač će spremiti pravu zver za narednu sezonu, a pominje se da će maksimalni broj obrtaja ići do 15.600 o/min, što je 1.000 više od aktuelnog modela.

Što se aerodinamike tiče, Kawasaki želi da poboljša taj aspekt još od prošle godine, pa će u narednoj sezoni, ZX-10R najverovatnije imati zakrilca. Ovakvo rešenje se pokazalo kao isplativo Ducati timu, naročito u prvom delu sezone.

Predstojeća godina će definitivno biti dobra i uzbudljiva sezona u WSBK šampionatu. Ostaje nam samo da vidimo hoće li se nastaviti dominacija Kawasakija ili ćemo dobiti novog šampiona.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 275Komentari