home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
7 razloga u korist dva točka

Automobil je standardno prevozno sredstvo u većini zemalja, ali svakodnevne potrebe transporta od tačke A do tačke B, podjednako uspešno ispunjavaju i motocikli. Mnogi su dosad uvideli prednosti korišćenja dva točka i sada su potpuno prešli na njih.

Naravno, automobili imaju svoje mesto na drumu, ali to ne znači da lista razloga zbog kojih treba preći na dvotočkaše nije duga. Danas donosimo sedam pogodnosti koje donosi korišćenje motocikla kao glavnog prevoznog sredstva.

1. Motocikli su idealni za svaki dan

Za vožnju po gradu i uživanje čak i kada su gužve oko vas, motocikl je idealno rešenje. Dvotočkaši su brzi, efikasni i zabavni za vožnju. Uz to, njihova mala veličina i manevarske sposobnosti ih čine savršenim za upotrebu u urbanim uslovima. Ljudi u velikim gradovima širom sveta koriste motocikle kao izuzetno ekonomično prevozno sredstvo.

2. Laki su za parkiranje

Naći slobodno parking mesto je čest problem svakog vozača. S motociklom, to postaje znatno lakše, jer se može parkirati tamo gde automobil ne može ni da priđe.

3. Motocikli mogu da nose više tereta nego što mislite

Uz dodatak nekoliko bočnih kofera i nosača, motocikl da ponese poprilično tereta. Dobro, teško da ćete moći do prodavnice nameštaja na Ninja 400 modelu, ali će biti dovoljno za pristojnu kupovinu u supermarketu.

4. Motocikli su znatno efikasniji kada je potrošnja u pitanju

Zabrinuti oko potrošnje? Onda je motocikl pravo prevozno sredstvo za vas. Čak i najsnažniji motocikli ne troše preko 8 litara na 100 km, dok manji dvotočkaši obično troše do 4 litara na 100 km, što su brojke s kojima se ni najefikasniji hibridi ne mogu takmičiti.

5. Motocikli imaju i društveni aspekt

Vožnja motocikla je zabavna aktivnost, u kojoj možete uživati sa prijateljima i čak sticati nove. Možete koristiti i Bluetooth komunikacioni uređaj, kakve proizvodi kompanija Cardo i razgovarati u toku same vožnje.

6. Motocikli su fantastično iskustvo

Jednostavno, iskustvo koje pruža vožnja motocikla je neuporedivo bolje. Samo pitajte vozače koji uživaju u dugim turama. Vožnja kroz živopisne predele naše zemlje, dok preko Bluetooth slušalica uživate u svojoj omiljenoj muzici... neprocenjivo.

7. Vožnja motocikla sagoreva kalorije

Da, dobro ste pročitali. Voziti motocikl zahteva dosta snage, jer je potrebno kontrolisati mašinu, pa čak i kratke vožnje mogu sagoreti kalorije i ojačati vaša kolena. Koliko kalorija ćete izgubiti zavisi od stila vožnje, ali će to svakako biti više nego što bi izgubili u automobilu.

Naravno, to ne znači da treba da prodate svoj automobil i kupite Ducati. Automobil je i te kako koristan, pogotovo u lošim i hladnim vremenskim uslovima. Poenta je sledeća: ako možete da priuštite da vam motocikl bude svakodnevno prevozno sredstvo, takav izbor ima dosta pogodnosti.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 713Komentari