home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Yamaha Tracer 9

Red je da Yamaha lansira svoje najnovije modele, a stvari počinjemo s novim Tracer 9 i Tracer 9 GT modelima za 2021.

Yamaha Tracer 9

Poput novog MT-09 i ovi Tracer 9 motocikli donose novi agregat, elektroniku i spoljašnji izgled. Drugim rečima, to je potpuno novi sportski turer model.

Yamaha Tracer 9

Kada je reč o agregatu, Tracer 9 i 9 GT dolaze sa istim CP3 rednim trocilindarskim agregatom, zapremine 890 kubika, koji se našao i na MT-09. U poređenju sa prethodnim Tracer 900, ova nova jedinica donosi određene promene koje za rezultat imaju povećanje izlazne snage sa 114 KS na 117 KS.

Yamaha Tracer 9

Novi motor, iako veće zapremine, je zapravo i lakši od svog prethodnika. S novom CF Deltabox šasijom od livenog aluminijuma, novi Tracer 9 je lakši i okretniji od svog prethodnika, a dodatno je oplemenjen novim potapajućim kvačilom i dužom zadnjom viljuškom.

Kao i kod novog MT-09, tu je šestoosna inercijalna merna jedinica (IMU), plus pomagala za vožnju zasnovana na onima koje u ponudi ima R1M superbajk. Govorimo o sistemu za kontrolu proklizavanja u tri režima, sistemu za upravljanje klizanjem, kontroli kočenja i mnogim drugim.

Što se stilskog izgleda tiče, Yamaha Tracer 9 je sada aerodinamičniji, što nudi izuzetno atraktivan izgled i vrhunske performanse, kao i veću autonomiju zahvaljujući rezervoaru za gorivo zapremine 19 litara. Potpuno napunjena gorivom, ova mašina može preći preko 350 km bez zaustavljanja.

Kao sportski turer, očekuje se da će motocikl moći da preveze dosta tereta. Ostale karakteristike uključuju LED svetla, dvostruki 3,5-inčna TFT ekran, SpinForged felne male težine, potpuno podesive 41-milimetarske USD viljuške i podesivo sedište.

Ako se odlučite za Yamaha Tracer 9 GT, dobićete sve gore navedeno, ali i nešto više:

- KYB poluaktivno ogibljenje

- bočni koferi

- kvikšifter

- dodatna LED svetla

- posebne boje i grafika

- grejači ručica

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 208Komentari