home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW C 400

BMW Motorrad je lansiranjem C 400 X i C 400 GT, 2017. i 2018. godine, po prvi put predstavio dva premijum modela u segmentu skutera srednje veličine.

I oba modela su se odlično snašla na tržištu.

Sada je bavarski proizvođač osvežio svoja dva skutera, a uz značajnu optimizaciju na tehničkom planu, tu su i nove boje i stilovi.

Snažni jednocilindarski agregat ispunjava Euro5 standard, a donosi novi sistem upravljanja jedinicom i optimizovano centrifugalno kvačilo. Na raspolaganju je 34 KS na 7.500 o/min, uz 35 Nm maksimalnog obrtnog momenta na 5.750 obrtaja. Snaga se raspoređuje preko CVT prenos. Uz sve navedeno, novi C 400 X i C 400 GT predstavljaju idealne partnere za dinamičnu i bezbrižnu vožnju.

Osim nove homologacije, tu je i revidirani pogonski sklop koji isporučuje još bolje upravljačke karakteristike i stabilnost. Tu je i automatska kontrola stabilnosti (ASC), sa automatskom kalibracijom i poboljšanim kvalitetom regulacije.

Optimizovana ASC se i te kako primećuje u vožnji, većom odzivnošću i značajno povećanim kvalitetom regulacije, naročito u slučajevima kada je kolovoz vlažan i klizav.

Dosad, dva skutera su u izdanju za kinesko tržište imala maksimalnu brzinu od 129 km/h, a kako su tamošnje regulative promenile, tako je i maksimalna brzina homologovana na 139 km/h, kao i na drugim tržištima.

Kočioni sistem ima nove prednje kočione čeljusti. Skladišni prostor ima optimizovano osvetljenje i USB ulaz.

Kočioni sistemi na oba skutera su pretrpela određene promene. Zahvaljujući novim kočionim čeljustima, duple disk prednje kočnice su sada stabilnije i imaju bolje performanse.

Sve u svemu, novi BMW C 400 X i C 400 GT donosi prepoznatljivi dizajnerski jezik nemačkog proizvođača. Moderan i futuristički izgled savršeno oslikava dizajnersku filozofiju BMW-a. Oba skutera su dostupna u tri različite boje:

C 400 X - osnovna Blackstorm metalik, opcionalna Granite Grey metalik siva, Style Sport

C 400 GT - osnovna Alpine White bela, opcionalna Kallisto Grey metalik siva, Style Triple Black

Izvor: Moto-berza.com

BMW C 400

BMW C 400

BMW C 400


čitanja : 361Komentari