home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Aether

Električni koncepti često donose futurističke elemente, koji bar na taj način pružaju uvid u ono što bi budućnost mogla da nam donese.

Takav je slučaj i sa Aether konceptom, tajvanskog dizajnera Lin Ju Čenga, koji je dizajniran tako da u toku vožnje prečišćava vazduh.

Aether

Ovo je drugi Čengov koncept zasnovan na takvoj ideji. Naime, na bočnim stranama se nalaze veliki otvori za vazduh sa setom keramičkih filtera koji sakupljaju zagađivae iz vazduha. I to do veličine od svega 2,5 mikrona.

Sama ideja o vozilu koje prečišćava vazduh nije nova. Holandski dizajner Dan Rozegarde je razvio sličan bicikl, predstavljen na svetskom ekonomskom forumu u kineskom Dalijanu.

Možda je teško zamisliti kako bi kreacija poput Čengove mogla da doprinese smanjenju zagađenjima na tržištima u Evropi ili SAD, ali u zemljama gde je taj stepen mnogo veći i gde je broj vozača motocikala veoma veliki, i te kako bi mogla napravi razliku.

Vizuelno, motocikl je izuzetno interesantan, iako izuzetno futurističkog izgleda. Prednji deo nas podseća na Confederate Wraith kruzer, dok veliki usisnici za vazduh kao da su skinuti s Buell 1125 modela.

Osvežavajuće je videti ovakav pristup, iako je teško zamisliti da bi uskoro mogli da vidimo ovakve kreacije na drumovima.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 208Komentari