home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Subaru motocikl

U filmovima iz sedamdesetih i osamdesetih, naročito onima naučne-fantastike, mogli smo da vidimo brojne kreacije. Neke od njih su decenijama kasnije postale stvarnost, ali veći deo njih je ostao samo ideja.

Jedna od interesantnijih su bila vozila koja su mogla da se transformišu u neko drugo prevozno sredstvo. Kao ljubiteljima dvotočkaša, posebnu pažnju su nam privukli leteći motocikli.

Interesantan je to koncept, koji bi, međutim, u bliskoj budućnosti mogao da postane stvarnost.

Subaru motocikl

Naime, japanski proizvođač automobila, Subaru, nedavno je registrovao patent za motocikl koji, osim što može da se vozi po drumu, može i da leti!

Japanci su prošlog meseca patent registrovali kod američke agencije za zaštitu intelektualne svojine, a sama kreacija je opisana kao motocikl s mogućnošću vertikalnog poletanja i sletanja.

Interesantno je da će leteći motocikl pokretati motor sa unutrašnjim sagorevanjem, a ne električni.

Uprkos uzbuđenju koje mogućnost ovakvog koncepta donosi, velika je verovatnoća da će biti potrebne godine rada pre nego što ovaj motocikl bude spreman za drum i vazduh.

Ipak, sama činjenica da jedno renomirano ime kakvo je Subaru radi na realizaciji ove ideje uliva sigurnost da jednog dana ovu zaista neobičnu kreaciju vidimo u akciji.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 242Komentari