home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
KTM Moto2

KTM je na društvenim mrežamaotkrio da sprema ograničeno izdanje svog Moto2 motocikla, koji će biti dostupan određenom broju kupaca širom sveta.

Prema dostupnim informacijama, svega 100 primeraka će biti napravljeno – svakako se radi o ekskluzivnom izdanju.

Sama vest otvara određena pitanja, jer sve Moto2 mašine u ovom trenutku pokreću Triumph trocilindarski agregati. Verujemo da oni neće biti izbor za proizvodnu varijantu. Oni koji su pažljivo poslušali tizer video u nastavku, čini se da nas očekuje twin agregat veće kubikaže. Pretpostavljamo da je u pitanju KTM-ova paralelna twin jedinica, zapremine 890 kubika. Ovakvi navodi su u skladu sa informacijama koje su prvobitno bile objavljene pre par meseci, da KTM i Kramer rade na zajedničkom projektu.

Ako pažljivo pogledate, vidi se čelični trelis ram kakav se nalazi na Kramer GP2 890R trkačkom motociklu. To sugeriše da će KTM upravo sa Kremerom raditi na novom motociklu, koji će prilično biti zasnovan na dizajnu GP2.

Pretpostavljamo da će potrošačka mašina zasnovana na Moto2 motociklu ima dizajn oklopa kakav imaju i takmičarski dvotočkaši, ali uz nekoliko važnih komponenti delo Kramer studija. Dakle, čeka nas sličaj dizajn zadnjeg dela, uz WP ogibljenje, Brembo kočnice i možda čak Dymag felne.

GP2 ima 130 KS sa kontrolom proklizavanja, težak je 140 kg (bez punog rezervoara) i ima oko 100 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Nema inforamcija o ceni, ali imajući u vidu ekskluzivnost izdanja, verujemo da neće biti nimalo naivna.

Zvanični debi KTM Moto2 ulične mašine je naredne sedmice.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 225Komentari