home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
KTM 890 Duke

Ovo je dobar period za KTM. Austrijska kompanija je nedavno lansirala novi RC8C, a Dani Pedrosa je najavio da će u Štajerskoj voziti za fabričku ekipu.

Među važnim vestima su i najnoviji prodajni rezultati za Pierer grupu, čiji je KTM deo, a koji otkrivaju veliki rast prodaje u poređenju sa prošlom godinom.

Naime, grupa je u prvih šest meseci 2021. ostvarila rast prodaje od 95% u poređenju sa istim periodom 2020.

Naravno, treba naglasiti da je prvu polovinu prošle godine obeležila pandemija virusa korona i brojna zaključavanja širom sveta, što za posledicu ima ovakve brojke.

Još jedna stvar. U finansijskom izveštaju se po prvi put našla i kompanija GasGas, španski proizvođač koji je od 2019. deo grupe, ali svejedno, brojke su zaista impresivne.

Na globalnom nivou, Pierer grupa (KTM, Husqvarna i GasGas) je prodala 176.045 motocikla, uz 53.378 električnih motocikala (Husqvarna, GasGas i Raymon).

Evropa je i dalje najveće tržište za Pierer, gde je prodato 73.224 jedinica. Međutim, najveći rast je ostvaren u Sjedinjenim Državama, gde 30.419 prodatih dvotočkaša predstavlja rast od čak 160%. Odlični prodajni rezultati su ostvareni u Indiji i australijsko-azijskom regionu, gde je zabeležen rast od 52% tj. 25%.

Iako ove brojke treba posmatrati s određenom dozom skepse, svakako su odlične.

Izvor: Moto-berza.com

Foto: KTMčitanja : 277Komentari