home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Harley-Davidson Bronx

Poslednjih nekoliko godina su bile pravi tobogan za najpoznatijeg američkog proizvođača motocikala.

Prvo je Met Levatič bez rezultata jurio svoju More Roads strageriju, da bi njegov naslednik, Johen Cajc, predstavio Rewire plan.

Ipak, videli smo dosta potpuno novih motocikala, s novim agregatima, ramovima, sistemima elektronike i stilovima. Jedan motocikl su mnogi želeli da vide, ali bez uspeha. U pitanju je Bronx, sportski nejked sa V-tvin agregatom i prepoznatljivim evropskim stilom.

Cajc je mašinu skinuo sa spiska novih modela po samom dolasku u kompaniju. Njegov fokus je bio na Pan America 1250 modele i neke druge motocikle koji će biti privlačni tradicionalnim ljubiteljima brenda iz Milvokija. Dolazak Nightster modela, koji je doneo isti agregat od 975 kubika, kakav je i Bronx trebalo da ima, konačno je otklonio sve dileme.

Međutim, dokumenta iz SAD otkrivaju da je Harley-Davidson obnovio zaštitu imena Bronx, u skladu sa američkim zakonima o zaštiti intelektualne svojine. Ako se zaštićeni naziv ne nađe na proizvodnom modelu u periodu od tri godine, vlasnik mora da produži svoj zahtev ili da ostane bez prava na naziv. I mada ovo nije neki dokaz da se motocikl i dalje u planovima, postoje indicije koje nagoveštavaju to.

Tu je komentar Johena Cajca iz 2020, kada je izjavio da Bronx neće biti lansiran „naredne godine“. Time nije zatvorio vrata, već ih je samo pritvorio. Druga činjenica je da je tada motocikl izgledao gotovo spreman za serijsku proizvodnju.

Videli smo ga na EICMA sajmu 2019. godine, a definitivno se nije radilo o izložbenoj kreaciji. Uz sav trud uložen u dizajniranje i izradu prototipa, biće veliko iznenađenje ako ga ne vidimo na trakama fabrike u Milvokiju.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 294Komentari